7/02/2014

KEKSI-JUUSTOKAKKU-BROWNIE




tämä leivos on tehty montamonta kuukautta sitten, mutten ole saanut vielä aikaiseksi jakaa reseptiä kanssanne. nyt tähän asiaan tulee muutos !
reseptin löysin matildanna's blogista.
leivos on siis kolmevaiheinen, ensin tehdään pohjalle täyteläinen ja tahmea suklaabrownie, jonka päälle ihanan pehmeä juustokakku - nämä ovat aivan täydellinen pari ! lisäksi päälle keksinmuruja, ja näin täydellisyyden ilmentymä on syntynyt. 

BROWNIE
200g tummaa suklaata (itselläni puolet olivat maitosuklaata)
200g voita
225g sokeria
3 kananmunaa
110g jauhoja



laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. paloittele ja sulata suklaa, joko mikrossa tai kattilassa. vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, ja lisää munat yksitellen. lopuksi kaada jauhot ja sulatettu suklaa seokseen ja sekoita sievästi. nyt kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunivuoalle, omani mitat olivat n. 35x25. esipaista brownieta n. 7-10min, tällä välin ehdit tehdä juustokakkukerroksen:

KEKSI-JUUSTOKAKKU
400g maustamatonta philadelphia -tuorejuustoa
125g sokeria
2 kananmunaa
+♥väh. 10 kpl keksejä oman maun mukaan


sekoita tuorejuusto ja sokeri voimakkaasti sekaisin, kunnes tuorejuusto on pehmeämpää. lisää kananmunat yksitellen, sekoita hyvin. levitä juustokakku browniepohjan päälle tasaisesti. 
murskaa suklaakeksit, itse tein sen laittamalla keksit pussiin ja kaulimella taputtelemalla murskaksi. tapoja on monia. ripottele suklaakeksit kakun päälle, ja laita koko pelti uuniin noin 40-50 minuutiksi. HOX! vältä ylipaistamista vaikka kuinka haluttaisi !!!! 
kun kakku on tullut uunista, laita se jääkaappiin yön yli. aamulla saa ihanan kaloripommiaamupalan, ja tää mmuuten maistuu ihan taivaalliselta kylmän maidon tai tän jääkahvin kans !








♥: Henna

2 kommenttia: